Waarom vrouwen juist meer vetten zouden moeten eten
Afvallen,  Voeding

Is het eten van ‘vetten’ ongezond voor vrouwen?

Vrouwen letten vaak op of ze niet teveel vetten eten. Maar zijn vetten nou echt zo ongezond? Ook zijn er veel vetarme diëten populair geweest onder de vrouwen. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal geen goed idee is.


Of beter gezegd; Waarom zouden vrouwen juist wél meer vetten in hun dieet moeten hebben? Zijn vetten ongezond?

    • Vrouwen kunnen het als ‘makkelijker’ ervaren om een vetrijk dieet op lange-termijn goed vol te houden. Het is namelijk zo dat vet 15% verzadigender is voor vrouwen dan voor mannen.
    • Vrouwen hebben een eiwit-en glycogeen sparend metabolisme. Dit houd dus in dat vrouwen meer vetten en minder eiwitten en koolhydraten verbranden dan mannen. Daarom hebben ze ruimte om meer vetten in hun dieet te verwerken.

    • Van vetarme diëten zijn zelfs aangetoond dat de borstgrootte van vrouwen die niet aan de pil zitten, verkleinen vanwege de lage geslachtshormoonproductie.

    • Zijn vetten ongezond? Het antwoord daarop is nee, vetten zijn niet ongezond. Vetten hebben een positief effect op de hormonale en cardiovasculaire gezondheid van vrouwen. Wanneer een vrouw meer vet eet, produceert ze meer (anabole) hormonen. Dit heeft een positief effect op haar algehele gezondheid en trainingsprogressie. 


Kortom het is juist WEL een goed idee voor vrouwen om juist MEER vetten in haar dieet te verwerken. Voor zowel haar algehele gezondheid als voor haar trainingsprogressie. Dus dames, let niet op of je te veel vetten eet maar let juist op dat je voldoende vetten eet. Vetten zijn niet ongezond dus neem vooral vetten op in je dieet.

Ben jij benieuwd of je voldoende vetten eet of heb je hulp nodig bij het opstellen van een gezond voedingsplan? Misschien is (online) coaching dan iets voor jou.

 

Vetten ongezond