goede voornemens
Afvallen

Goede voornemens, hoe behaal je dit jaar wél je gezondheidsdoelen?

Het nieuwe jaar is aangebroken, en velen van ons beginnen het met goede voornemens, waarvan afvallen vaak bovenaan de lijst staat. Als voedingscoach begrijp ik dat het behalen van deze doelen soms ontmoedigend kan lijken. Maar laten we dit jaar anders benaderen en gebruikmaken van wetenschappelijk onderbouwde strategieën om je te helpen je doelen te bereiken en een gezondere versie van jezelf te worden.
 
Goede voornemens stap 1. Begrijp je doelen:

Voordat je begint, is het essentieel om je doelen helder te formuleren. Wil je afvallen voor een gezonder gewicht, meer energie hebben, of je algemene welzijn verbeteren? Het stellen van specifieke doelen zal je focus vergroten en je motivatie versterken.

 

Goede voornemens stap 2. Voedingspatroon aanpassen:

Wetenschappelijke studies benadrukken het belang van een gebalanceerd voedingspatroon bij gewichtsverlies. Focus op het verhogen van je inname van gezonde voeding, zoals groenten, fruit, volle granen en voornamelijk eiwitten. Verminder de consumptie van bewerkte voedingsmiddelen en toegevoegde suikers voor optimale resultaten. Het beste is om een dieet samen te stellen wat past in je leven en wat je met plezier eet, zo houd je het langer vol!

 

Goede voornemens stap 3. Bewegen:

Afvallen gaat hand in hand met regelmatige lichaamsbeweging. Onderzoek toont aan dat zowel cardio- als krachttraining essentieel zijn voor een effectief gewichtsverlies. Vind een activiteit die je leuk vindt, zodat je gemotiveerd blijft om regelmatig te bewegen. Krachttraining is ideaal om spieren te kweken, hoe meer spier, hoe hoger je verbranding in rust! Ook kan je doormiddel van meer beweging zorgen voor een groter calorieën tekort wat ervoor zorgt dat je gewicht verliest. 

 

Goede voornemens stap 4. Gedragsverandering en gewoontevorming:

Het aanpassen van je levensstijl vereist gedragsverandering en het creëren van gezonde gewoonten. Wetenschap laat zien dat het geleidelijk implementeren van kleine veranderingen in je routine meer kans op succes biedt dan drastische, niet-duurzame maatregelen. Het helpt om nieuwe gewoontes te ‘plakken’ aan oude gewoontes. Bijvoorbeeld; je wilt consequent zijn met het innemen van supplementen. Een gewoonte in de ochtend is bijvoorbeeld koffie drinken. Plak dan de nieuwe gewoonte ‘supplementen innemen’ aan de oude gewoonte ‘koffie drinken in de ochtend’. Op deze manier is het makkelijker om nieuwe gewoontes aan te leren. 

 

Goede voornemens stap 5. Realistische verwachtingen:

Wetenschappelijke studies benadrukken het belang van realistische verwachtingen. Gewichtsverlies is een geleidelijk proces, en het vaststellen van haalbare doelen voorkomt teleurstelling en helpt je gemotiveerd te blijven. 

 

(online) fitness coaching

Als voedingscoach sta ik klaar om je te begeleiden op dit pad naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken om jouw doelen voor 2024 te realiseren en de beste versie van jezelf te worden! Of doe mee met het transformatie programma en kickstart jouw nieuwe jaar met een transformatie!

 

Slotwoord

Dit jaar heeft alle potentie om een keerpunt te zijn voor jouw gezondheid en welzijn. Met wetenschap als onze gids, kunnen we samen de reis beginnen naar een leven vol energie en voldoening. Neem contact op voor meer informatie over mijn coachingprogramma en laten we samen de weg naar succes bewandelen!

1 kilo vet verbranden