Geen categorie

Mijn ervaring bij NOEX als ‘klantje’

 

Zoals jullie in mijn eerste blog hebben gelezen wilde ik dus gaan beginnen met het opbouwen van spieren. In deze blog vertel ik jullie meer over mijn ervaring bij NOEX en spieropbouw.

Spieropbouw

 

Hoe kwam ik bij NOEX terecht

Ik wilde dus beginnen met spieropbouw,  het opbouwen van spieren, maar wist dat ik dit niet alleen zou kunnen. Mijn zus liep al bij NOEX en ik dacht dit zou voor mij misschien wel kunnen helpen. Vanaf april 2021 ben ik gestart als klant bij NOEX. Mijn doel was dus spieropbouw. In het begin vond ik het best spannend, want ja ik moest meer gaan eten om ook wat aan te gaan komen natuurlijk. Dit was voor mij dus best een groot ding. Ik kreeg mijn eerste voedingsschema’s binnen en toen schrok ik hoeveel ik wel niet moest gaan eten. 

Het begin

Ik begon op maandag 5 april 2021. In het begin dacht ik alleen maar ‘zo ik zit echt vol en ik moet nog zoveel, hoe ga ik dit doen??’ maar ik zette het door want dit is wat ik wilde en daar moet je wat voor over hebben. Dit was mijn mindset en heeft mij erg geholpen om door te gaan, ook op de momenten dat het moeilijk ging. Naast het voedingsschema kreeg ik ook een trainingsschema. Dit bestond uit 4 krachttrainingen, 2x lower en 2x upper body. Dit verliep wel echt goed. Ook merkte ik dat ik veel meer energie had, dit kwam natuurlijk doordat ik meer at dan dat ik normaal deed. Ik moest namelijk meer eten dan dat ik verbruik op een dag om zo spieren op te bouwen.

Het verloop van spieropbouw

Na ongeveer 3/4 weken ging mijn lichaam wel wat meer wennen aan het vele eten en ging alles veel relaxter voor mijn gevoel, ik dacht niet meer aan hoeveel ik nog moest gaan eten en dat was heel fijn. Ik voelde mij lekker in mijn vel en mijn trainingen gingen ook top. 

Het incheck momentje

Elke week heb ik een check in momentje, voor mij was dit zaterdagochtend (mag je zelf uitkiezen). Hierbij maak je progressie foto’s en sta je op de weegschaal. In het begin vond ik het lastig om op de weegschaal te staan, maar wat ik echt geleerd heb is dat het getal op de weegschaal helemaal niks zegt. Juist door de foto’s te bekijken van eerst en nu raak je zoveel meer gemotiveerd. Wanneer ik het wel eens lastig had appte ik Mirjam en dat voelde dan echt fijn om even te delen hoe ik mij voelde. Ook vragen mocht/mag ik altijd vragen en ze weet zeker een juist antwoord te geven. 

De ene week wordt het voedingsschema veranderd en soms ook niet. Het ligt eraan hoe je lichaam erop reageert. Dit wordt zeker heel goed bijgehouden en dat is juist zo fijn! 

Na iets van 2,5/3 maanden werd ook mijn trainingsschema veranderd omdat ik van 4x naar 5x per week trainen ben overgestapt.

Vervolg

Ik heb nu 5 maanden in een calorieoverschot gezeten en nu ga ik verder met het volgende doel shredd/droogtrainen/cutten. Hierbij gaan we langzaam mijn calorie-inname verminderen en steeds kijken hoe mijn lichaam erop reageert. 

Liefs, Dana