Afvallen,  Darmgezondheid

Hoe kan een gezonde darmflora gewichtsverlies bevorderen?

Het verbeteren en behouden van je spijsverteringsgezondheid is erg belangrijk. Maar waarom? En hoe kan een gezonde darmflora gewichtsverlies bevorderen?

Een goede darmgezondheid heeft enorm effect op je algehele gezondheid en op gewichtsverlies. Een gezonde darmflora zal gewichtsverlies bevorderen. Simpel gezegd; een goede algehele gezondheid begint met een goed gevoel en goede gezondheid begint van binnenuit. 

 

Je darmkanaal zorgt ervoor dat voedingsstoffen, aminozuren, eiwitten en mineralen in je lichaam worden opgenomen. Wanneer dit verstoort is zal je lichaam niet voldoende uit je gezonde voeding kunnen halen.

 

Wat als je darmen niet optimaal functioneren?

Wanneer je darmen niet optimaal functioneren kan het je energie kosten, fysieke pijn en ongemakkelijke symptomen veroorzaken, kan je sneller ziek worden en je humeur en hormonen verstoren. Wellicht kom je niet aan alle vitamines en minerale of heeft je lichaam even iets meer nodig.

gezonde darmflora gewichtsverlies

Hebben sporters vaak last van ‘darm problemen’ ?

Het is gebruikelijk voor veel mannen en vrouwen die hard trainen om last te hebben van ‘darm problemen’, denk hierbij aan een opgeblazen gevoel, gas of zelfs constipatie. Herken je dit? Veel mensen hebben hier last van of mee te maken.

De kern van je eigen lichaam, gezondheid, fitheid en energie is je darmgezondheid. Wanneer je darmen niet optimaal functioneren kan het je energie aftappen, je fysieke pijn bezorgen en je humeurig, gefrustreerd of zelfs depressief maken.

 

De Machinekamer

Er is een reden waarom ze de darmen het 2e brein en je ‘machinekamer’ noemen.
Soms maakt het niet uit hoe gezond je probeert te leven, doormiddel van een gezond eet- en/of bewegingspatroon, het is gewoon niet genoeg. 

 

Wat kan je zelf doen om je darmgezondheid te verbeteren?

  • Focus op meer puur en onbewerkt eten
  • Eet veel vezels
  • Een gevarieerder voedingspatroon
  • Eet wat vaker een yoghurtje
  • Eet gefermenteerde groente en peulvruchten
  • Vermijd wat meer suiker 
  • Verminder alcoholgebruik

Darmflora gewichtsverlies


Soms kan een supplement je een handje helpen. Ik neem zelf bijvoorbeeld elke ochtend een glas Vita Greens. Dit is een wetenschappelijk ontwikkelde supplement om je eigen darmgezondheid te verbeteren en/of te herstellen.
Het helpt bij het verminderen van m’n opgeblazen gevoel, verbetert de opname van voedingstoffen in de darm en daardoor verbetert het de algehele gezondheid van mijn lijf. En btw! Het is ook nog eens gluten, lactose en dairy free. #megaaanraderdus

 

Hoe kan een gezonde darmflora gewichtsverlies bevorderen?

Als je darmflora niet gezond is kan het dus niet alle voedingsstoffen goed opnemen; als gevolg kan het zo zijn dat je organen niet optimaal functioneren. En als je organen niet optimaal functioneren dan kan je verbrandingssysteem ook niet optimaal functioneren – dus kan je darmflora ook niet helpen bij gewichtsverlies. Een gezonde darmflora houd je verbrandingssysteem gezond en dat is wat je wilt. Een gezonde darmflora bevorderd dan gewichtsverlies. 

 

Hoe dan ook: Zorg voor je darmen en je darmen zorgen dan ook voor jou!

 

Wil je een gezond voedingsplan waarbij we kijken naar een gezonde darmflora wat gewichtsverlies bevorderd? Misschien is (online) coaching dan iets voor jou!