Geen categorie

Recept: Zoete aardappel friet

Wil je wat extra vetten bij je avondeten? Dan heb ik een heerlijk recept voor je! #welovefood

Zoete aardappel friet met rozemarijn, himalayazout en verse avocado knoflook dip. 

Stap 1: Verwarm de over voor op 200 graden.

Stap 2: Schil de aardappels en snij in reepjes.

Stap 3: Verdeel de reepjes in een grote ovenschaal en sprenkel er olijfolie, himalaya zout en verse rozemarijn overheen.

Stap 4: Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven. Draai halverwege de frietjes om, zodat ze knapperig kunnen worden. 

Stap 5: Avocadodip: Schil de avocado’s en pureer ze met een vork. Pers er vervolgens 1 knoflookteentje doorheen en voeg eventueel wat zout toe. Roer alles goed door elkaar en je dip is klaar. 

Tip: Om de dip wat romiger te maken kun je er een eetlepel kwark bij toevoegen.

Bereidingstijd: 30 Min
Ingredieten:

  • 2 stuks zoete aardappelen
  • 2 el olijf olie
  • 1 el Rozemarijn
  • 1 snufje zout (pink himalaya salt)
  • 2 stuks avocado
  • 1 teentje knoflook